Provincie feliciteert innovatie bedrijven

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens

"Wij staan ieder keer versteld van het lef en het doorzettingsvermogen van MKB-ondernemers," zei gedeputeerde Lily Jacobs. Op 22 juni ontbeet zij samen met Syntens en de Brabantse ondernemers die een plaats behaalden in de MKB Innovatie Top 100.

Provincie feliciteert innovatie bedrijven

Onder hen zeven ondernemers uit West-Brabant.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst toonde de provincie Noord-Brabant hoe trots ze is op deze Brabantse bedrijven.

De hoogste verdieping van de provincie was een toepasselijke plek voor ondernemers die verder kijken dan hun neus lang is. En dat zijn er nogal wat. Van alle ondernemers die zich kwalificeerden voor de MKB Innovatie Top 100, komen er maar liefst 27 uit Brabant. Dat is bijna 30%. Murk Peutz, regiodirecteur van innovatienetwerk Syntens, weet hoe dat komt.
"Brabantse ondernemers komen overal, ze praten met iedereen en bouwen voortdurend aan hun netwerk. Een belangrijke voorwaarde voor innovatie."

Innovaties in West-Brabant
In de Top 100 staan zeven bedrijven uit West-Brabant. Synbra Technology uit Etten-Leur ontwikkelde groene piepschuim bolletjes, vervaardigd uit plantaardige grondstoffen. Het bedrijf verwierf daarmee de eerste plaats in de top 100. Achter Synbra Technology eindigde op de vierde plaats Ecotax Beveiligingstechnieken uit Willemstad met een systeem dat piraterij op zee moet voorkomen: door heet water vanaf de scheepsreling te sproeien. Power Research Electronics uit Oosterhout werd vijfde met een chip die het mogelijk maakt zonne-energie te benutten voor mobiele telefoons; vooral handig in ontwikkelingslanden.
Waterblock uit Zundert ontwikkelde een eenvoudig systeem voor de berging van overvloedig water en behaalde zo plaats tien. Mermans Glas in Breda (plaats 43) maakt het voor klanten gemakkelijk glazen deuren te bestellen en zelf te monteren. In Breda is het dankzij 2style4you (plaats 47) prettig kleding kopen vanwege een tevoren verstrekt online kledingadvies. En Giesen Design Consultancy (plaats 73) ontwikkelde een apparaat waarmee een anesthesist nauwkeuriger kan prikken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!