Provincie Gelderland bekroond tot European Entrepreneurial Region

Na eerdere benoemingen van Nijmegen tot European Green Capital 2018 en Arnhem tot European City of Sport 2018, mag de provincie Gelderland zich in 2019 European Entrepreneurial Region (EER) noemen. Dat meldt The Economic Board.

Provincie Gelderland bekroond tot European Entrepreneurial Region

De award werd door Karl-Heinz Lambertz, de president van het Europese Comité der Regio’s, uitgereikt aan boardlid en gedeputeerde van de provincie Gelderland Michiel Scheffer.

Bevorderen van ondernemerschap

De provincie Gelderland werd verkozen vanwege het beleid voor innovatie en het bevorderen van ondernemerschap. Daarnaast heeft het gebied een zeer gunstige ligging als ‘poort’ naar het Rurhgebied en het achterland van Europa. Hierdoor vinden er veel grensoverschrijdende projecten en samenwerkingen plaats en hebben internationale bedrijven als KraftHeinz, Unilever en Campina ontwikkel- en distributiefaciliteiten in de provincie.

Proeftuin voor de economie van de toekomst

De Europese Commissie noemt Gelderland daarnaast de ‘proeftuin voor de economie van de toekomst’. Met de aanwezigheid van de Wageningen University & Research, waar toonaangevend onderzoek wordt gedaan naar voeding en gezondheid, het Radboudumc, dat een mondiale wereldspeler is als het aankomt op gezondheidszorg, en goed aangeschreven hogescholen beschikt de provincie over mondiale spelers op het gebied van onderwijs en onderzoek.

European Entrepreuneurial Region

Het is pas de tweede keer dat een Nederlandse regio werd verkozen tot EER. In 2014 ging de provincie Noord-Brabant met de award naar huis. Naast Gelderland zijn ook de regio’s Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland verkozen tot meest ondernemende regio. De prijs wordt sinds 2000 uitgereikt.

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!