Provincie Gelderland ontwikkelt nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups

  • Farma & Zorg
  • Bron: Oost NL

Kleine ondernemingen en startups uit Gelderland kunnen vanaf heden een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II. Het fonds gaat leningen verstrekken aan bedrijven die actief zijn in de Life Sciences & Health.

Provincie Gelderland ontwikkelt nieuw fonds voor Life Sciences & Health startups

De provincie Gelderland subsidieert het fonds met een omvang van 2,5 miljoen euro.

Startups

Startups en kleine bedrijven kunnen bij dit fonds een lening aanvragen met een maximale omvang van 250.000 euro. Ondernemers mogen de lening gebruiken voor het verwerven van intellectueel eigendom, het opzetten van pre-seed-activiteiten en het ontwikkelen van een proof-of-concept-studie. Het nieuwe fonds is een opvolging van het RedMedTech Discovery Fund I.

Kansen voor startende ondernemers

De provincie Gelderland wil met het nieuwe fonds meer kansen scheppen voor startende ondernemers met innovatieve projecten. Dit doet de provincie in samenwerking met de Stichting RedMedTech Discovery Fund, bestaande uit vertegenwoordigers van Health Valley, Radboudumc, Oost NL en Saxion.

Innovatiescouts

Briskr, een consortium dat beoogt de groei van innovatieve startups te stimuleren, ondersteunt ondernemers met innovatiescouts bij het indienen van een financieringsaanvraag. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en criteria van het RedMedTech Discovery Fund II op www.redmedtechventures.nl.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!