Provincie Gelderland verstrekt subsidie ter bevordering van bodem- en waterkwaliteit

Gelderse loonwerkbedrijven die willen investeren in machines die de bodem- en waterkwaliteit verbeteren kunnen binnenkort subsidie aanvragen om onder andere de meerkosten voor de koop van nieuwe machines en/of onderdelen te drukken. Dat meldt provincie Gelderland.

Provincie Gelderland verstrekt subsidie ter bevordering van bodem- en waterkwaliteit

De subsidie is aan te vragen van 1 oktober 2018 tot 31 maart 2019 en kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld subsidie worden verstrekt voor de aanschaf van systemen voor precisiebemesting, voor investeringen in machines voor onkruidbestrijding of voor de koop van nieuwe onderdelen voor de aanpassing van bestaande machines.

Voorwaarden

Om voor de subsidie in aanmerking te komen moeten de loonwerkbedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden zoals beschreven in de Regels Ruimte voor Gelderland 2016. Het uiteindelijke bedrag wat betaald zal worden bedraagt ten hoogste 40% van de subsidiabele kosten, met een minimum van 3.000 euro en een maximum van 20.000 euro. Tevens heeft de provincie Gelderland voor deze subsidie een plafond vastgesteld. Het aanvragen van de subsidie is daarom slechts mogelijk totdat dit bedrag besteed is.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!