Provincie Noord-Brabant blijft mkb versterken via regio’s

De provincie Noord-Brabant heeft onlangs nieuwe afspraken gemaakt met West-Brabant, Midpoint Brabant en AgriFood Capital omtrent het voortzetten van de subsidieregeling Economie en Innovatie Noord-Brabant.

Provincie Noord-Brabant blijft mkb versterken via regio’s

De provincie Noord-Brabant wil innovatieve projecten met potentie voor de regio versterken en versnellen. De subsidieregeling stimuleert innovatie door mkb in de topsectoren van de verschillende regio's en biedt ondersteuning aan ondernemers die bijvoorbeeld een business case willen uitwerken, een prototype willen ontwikkelen of een pilot willen opzetten. Bedrijven werken daarbij samen met in samenwerking met kennisinstellingen en gemeenten.

Deelnemende regio's

De regio’s West-Brabant, Midpoint Brabant en Agrifood Capital voeren de subsidie in opdracht van de provincie uit. Zij richten zich ieder op specifieke sectoren. Voor Midden-Brabant is dat ‘smart services’. Noordoost-Brabant richt zich op ‘klimaat en energie’ en ‘voeding en gezondheid’ en West-Brabant versterkt ‘smart industrie en logistiek’.

Subsidieregeling Economie en Innovatie

De regeling bestaat sinds 2007 en is dit jaar opnieuw opengesteld. Voor de 3 regio’s is er voor 2018 in totaal € 787.263 beschikbaar. De bijdrage van € 342.540 voor regio Zuidoost-Brabant wordt via een andere weg verstrekt. De regeling stond voorheen bekend als Regionaal Economisch Actie Programma (REAP). In 2017 zijn door de drie regio's 34 projecten ondersteund.

Clusters

De provincie wil tot de meest innovatieve regio’s van Europa blijven behoren. Zij versterkt daarom clusters van bedrijven en kennisinstellingen binnen een bepaalde sector. Door samenwerking kunnen ondernemers sneller nieuwe producten en diensten op de markt brengen. De subsidieregeling Economie en Innovatie Noord-Brabant is een van de instrumenten van de provincie om de regionale economie te versterken.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!