Provincie Noord-Brabant lanceert online magazine omtrent energietransitie

Noord-Brabant heeft een duidelijke ambitie: in 2050 wil de provincie overgestapt zijn naar 100 procent duurzame energie door de manier waarop de inwoners van de regio wonen, reizen en werken drastisch te veranderen.

Provincie Noord-Brabant lanceert online magazine omtrent energietransitie

Om deze ambitie ook daadwerkelijk te realiseren, is daadkracht en visie nodig. Twee dingen die goed samenkomen in de Energieagenda 2019-2030 welke onlangs is vastgesteld.

Energieagenda 2019-2030

In 2018 heeft de provincie verkend welke rol de energietransitie van Brabant vraagt. In het afgelopen jaar is daarom met diverse partijen gedroomd, gediscussieerd, geïnspireerd en nagedacht over een provinciale rol die past bij de uitdagingen van morgen. In de Energieagenda 2019-2030 staat die gewenste positie beschreven. 

Online magazine: energietransitie

Naast de Energieagenda heeft Brabant ook een online magazine omtrent de energietransitie in haar provincie uitgebracht. Hierin vind je een impressie van de rijke verscheidenheid van partijen en initiatieven die de provincie tegenkwam bij het opstellen van de Energieagenda. Zo lees je hoe gesprekken met stakeholders over ambities, mogelijkheden en de rol van de provincie de basis vormde voor de Energieagenda en welke veranderingen in het energiesysteem nodig zijn om doelen te bereiken. Daarnaast vertellen trotse Brabanders in persoonlijke verhalen over hun energie-initiatieven en gaat gedeputeerde Anne-Marie Spierings in op de regisserende en verbindende rol van de provincie. Kortom: een kijkje in de toekomst van een energieneutraal Brabant.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!