Provincie Noord-Brabant tekent duurzaamheidsdeal

Verschillende provincies (waaronder de provincie Noord-Brabant), werkgeversorganisatie VNO-NCW, natuur- en milieufederaties en diverse branches en kennisinstellingen hebben onlangs een intentieverklaring overhandigd aan Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Provincie Noord-Brabant tekent duurzaamheidsdeal

In deze duurzaamheidsdeal spreken de partijen af duurzaam in te kopen en kringlopen te sluiten om op die manier een bedrijdage te kunnen leveren aan het verminderen van de afvalberg waardoor grondstoffen en producten hun waarde behouden.

Duurzaamheidsdeal

Met de duurzaamheidsdeal verklaren de 25 betrokken organisaties meer gebruik te gaan willen maken van verantwoorde producten en diensten, om daarmee de landbouw-, papier-, kunstof-, bouw- en maakbedrijven in hun regio te stimuleren concurrender en duurzamer te worden. Daarnaast geven de organisaties aan te willen investeren in behoud van grondstoffen, het verminderen van huishoudelijk afval tot minder dan 80kg per inwoner per jaar en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Financiering

Bedrijven, banken en provincies financieren de plannen voor een meer circulaire economie. Zij vragen met de regiodeal ook om een bijdrage van de Rijksoverheid. De partijen zijn blij dat 3 grote banken ook speciale richtlijnen hebben vastgesteld voor mogelijke ondersteuning van diverse circulaire projecten.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!