Provincie organiseert bijeenkomsten het nieuwe werken

  • Zakelijke dienstverlening

7 tot en met 13 november 2011 is het de landelijke week van Het Nieuwe Werken (HNW). De Provincie Overijssel nodigt u uit om die week samen te kijken wat HNW voor uw onderneming kan betekenen. Bij verschillende gemeenten worden bijeenkomsten georganiseerd om de voor en nadelen voor uw organisatie te bekijken.

Provincie organiseert bijeenkomsten het nieuwe werken

Zet HNW op de agenda!
Het Nieuwe Werken is inmiddels een bekende kreet. Eentje die op de agenda van veel - soorten - bedrijven een plek heeft veroverd. Sommige bedrijven zijn er al heel ver mee, anderen moeten nog beginnen. Maar hoe doet u dat en waar leidt het toe? De aanleiding en basisvoorwaarde voor Het Nieuwe Werken is web 2.0: iedereen kan met iedereen informatie uitwisselen en delen. Dat wordt ook wel tijd- en plaatsonafhankelijk werken genoemd. Kennis is macht verliest betekenis, de buitenwereld treedt de organisatie binnen en de grens tussen privé en werk verdwijnt. Eerst werd er vooral gekeken naar ICT en huisvesting. Inmiddels zijn we erachter dat cultuur, leiderschap en organisatievorm meespelen. En flexibele arbeidsrelaties. De stelling is dan ook dat Het Nieuwe Werken eigenlijk alle aspecten van een bedrijf raakt.

Dat maakt het niet gemakkelijker om ermee te beginnen. Een andere insteek kan dan zijn: het maakt niet uit waar u begint, want HNW raakt toch alles! Als we daarvan uitgaan is er geen blauwdruk, maar bepaalt elk bedrijf zijn eigen tempo, zijn eigen manier én zijn eigen doel als het gaat om Het Nieuwe Werken. Een interessant uitgangspunt! (Bron: Het Nieuwe Werken ontrafeld, over bricks, bytes en behaviour, Baane ea, 2010).

Maak een goede start!
Om samen te kijken naar wat Het Nieuwe Werken voor u kan betekenen organiseren wij samen met drie ondernemers uit Zwolle en Kampen drie bijeenkomsten op 8, 9 en 10 november 2011. Uiteraard in de Week van Het Nieuwe Werken. We duiken in de theorie achter HNW en de gastheren vertellen over hun ervaringen met HNW. Ook bespreken we aan de hand van stellingen een aantal interessante en uitdagende thema's die aan de orde komen bij HNW, zoals cultuuraspecten, leidinggeven, ICT en inrichting.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!