Provincie Overijssel laat meiden kennismaken met techniek

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Provincie Zeeland

Op 23 april is het Girlsday. De provincie Overijssel doet voor de vijfde keer mee aan dit landelijke evenement en laat de meiden in de leeftijd van 10-15 jaar kennismaken met bèta, techniek en ICT. Want techniek is overal aanwezig, ook bij de provincie.

Provincie Overijssel laat meiden kennismaken met techniek

De provincie Overijssel organiseert tijdens het Girlsday-evenement een vijftal excursies. Verschillende scholen uit Overijssel doen hieraan mee: Lyceum de Grundel uit Hengelo, Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, Parschool Zwolle, Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle en Capellenborg uit Wijhe. De activiteiten zijn uiteenlopend: een bezoek aan een sluis, een workshop over Nieuwe Energie, een sessie over landmeten, een website bouwen of reizen met de Vechtdallijn. Voordat de excursies starten, is er een gezamenlijke aftrap op het Provinciehuis door gedeputeerde Hester Maij. Zo’n 70 meiden, schoolleiding en excursiebegeleiders zijn aanwezig om de dag feestelijk van start te laten gaan.

Landelijk evenement

Girlsday is een initiatief van VHTO om meiden in de leeftijd van 10-15 jaar te interesseren voor bèta, techniek en ICT door middel van leerzame excursies, rondleidingen en workshops. In heel het land worden activiteiten georganiseerd door bedrijven, overheden en instellingen. De landelijke aftrap van Girlsday vindt plaats in Deventer, samen met minister van OCW Jet Bussemaker en 100 meisjes. Gedeputeerde Eddy van Hijum is hierbij aanwezig namens de provincie. “Er zijn in Overijssel veel bedrijven die interessante producten ontwikkelen waar ze technisch opgeleide meisjes en jongens voor nodig hebben. Die bedrijven kunnen daardoor goed ondernemen, innovatief blijven en vooral: banen bieden!”, aldus Van Hijum.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.girlsday.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!