Provincie plaatst BOM aan roer InnovatieFonds

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Voor innovatieve bedrijven komt er in Brabant substantieel nieuw risicokapitaal beschikbaar. Provinciale Staten hebben vandaag ingestemd met de inrichting van het InnovatieFonds Brabant.

Provincie plaatst BOM aan roer InnovatieFonds

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is gevraagd met de bijbehorende 125 miljoen euro de komende 24 jaar maatschappelijk betekenisvolle en technologische innovaties tot volledige ontplooiing te laten komen. De financieringsmogelijkheden die het InnovatieFonds bedrijven biedt, gelden voor alle ‘levensfases’ van een innovatie, van early stage tot na een gerealiseerde marktintroductie (groei, doorontwikkeling).

Met het InnovatieFonds geeft de BOM nog nadrukkelijker invulling aan haar rol van aanjager van economische vernieuwing. ‘’We willen maatschappelijke vraagstukken op een ondernemende manier aanpakken. Dit stelt ons in staat werkgelegenheid van de toekomst te creëren en als innovatieve regio Brabant een nieuwe positie in de wereldeconomie te veroveren,’’ stelt directeur Jan Pelle. ‘’Verder verwachten we dat het InnovatieFonds andere (private) financiers motiveert zich aan te sluiten, waardoor een sneeuwbaleffect ontstaat.’’

Technologische groei en oplossingen

Met de middelen uit het fonds ondersteunt de BOM bedrijven en cross-sectorale bedrijvenclusters die met hun innovaties bijdragen aan technologische groei en antwoorden formuleren op actuele maatschappelijke vraagstukken. Het gaat dus om innovaties die op verschillende fronten het verschil maken.

Om voor financiering vanuit het InnovatieFonds in aanmerking te komen moeten innovaties hun wortels hebben in high tech, life sciences & health, agro & food, biobased economy en maintenance & logistiek. ‘’En als ze doorbraken realiseren op thema’s als duurzame agrofood, gezond ouder worden, slimme mobiliteit en duurzame energie is dat absoluut een meerwaarde,’’ verduidelijkt Pelle.

September operationeel

De BOM gaat de komende maanden aan de slag om het InnovatieFonds volledig in te richten. Het doel is eind september volledig operationeel te zijn. De komende maanden komen er via www.bom.nl regelmatig updates van de vorderingen. Die zullen ook gaan over de interactieve manier waarop de BOM in de toekomst vanuit het InnovatieFonds wil gaan communiceren. Over de kansen die zich voordoen, de vorderingen gedurende de vele projecten en de uiteindelijke successen. Prachtige verhalen. Verhalen die we willen delen; met bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en burgers.

Bedrijven die nu al meer informatie willen kunnen contact opnemen met Monique Beukers, communicatiemanager bij de BOM. Zij is telefonisch te bereiken op 088 - 83 111 47.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!