Provincie wil plannen Logistiek Park Moerdijk aanpassen

  • Logistiek & Vervoer

De plannen voor Logistiek Park Moerdijk Moerdijk (LPM) zijn ondanks recente kritiek van een commissie van deskundigen nog altijd haalbaar, maar moeten wel aangepast worden.

Provincie wil plannen Logistiek Park Moerdijk aanpassen

Dat meldt Omroep Brabant vandaag naar aanleiding van een brief van het provinciebestuur van Noord-Brabant die antwoord geeft op vragen van de PVV en de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Volgens Omroep Brabant die de bewuste brief in handen heeft, wil de provincie Noord-Brabant het plan op onderdelen aanpassen. Zo is het provinciebestuur van plan om de ontwikkeltermijn voor LPM te verlengen. De commissie die het plan kritisch beoordeelde stelde onder andere dat een ontwikkelperiode van tien jaar voor het 140 hectare grote bedrijventerrein te kort is.

Honderd euro per vierkante meter

Ook constateerde diezelfde commissie dat de grondprijs van 150 euro per vierkante meter te hoog is. In reactie hierop heeft het Havenschap Moerdijk, de beoogd ontwikkelaar van het bedrijvenpark, daarom nu laten uitrekenen dat het LPM met honderd euro per vierkante meter nog steeds rendabel wordt.

Niet alleen naar omvang kijken

De expertcommissie zei ook dat de provincie zich te exclusief richt op bedrijven van minimaal vijf hectare. Daarom zal de provincie, zo meldt Omroep Brabant, nu ook meer kijken naar de wisselwerking tussen de bedrijven, in plaats van alleen naar de omvang. Morgen vergadert Provinciale Staten over de plannen voor Logistiek Park Moerdijk.

Grote zorg bij makelaars

Mochten de plannen voor LPM weer vertraging oplopen -of in het slechtste geval niet doorgaan- dan vrezen vastgoedmakelaars dat logistieke hotspot West-Brabant de vestiging van grote binnen- en buitenlandse bedrijven misloopt. Zij uitten deze zorg gisteren in BN De Stem.

Volgens de makelaars staan in de regio weliswaar veel bedrijfsruimtes leeg en ligt nog behoorlijk wat grond braak, maar het ontbreekt aan goed gesitueerde grote bedrijfsterreinen waar vooral grote logistieke bedrijven de mogelijkheid hebben om volgens de nieuwste normen distributiecentra te bouwen. Dit constateren woordvoerders van DTZ Zadelhoff en Industrial Real Estate Partners die BN De Stem sprak.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!