Publicatie Werk Geven en Nemen overhandigd aan gedeputeerde Bert Pauli

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: ANP Pers Support

Carmen de Jonge, directeur van Wissenraet VanSpaendonck heeft donderdagochtend op het provinciehuis het eerste exemplaar van de publicatie Werk geven en nemen - lessons learned overhandigd aan Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur van de provincie Noord-Brabant.

Publicatie Werk Geven en Nemen overhandigd aan gedeputeerde Bert Pauli

De publicatie is tot stand gebracht in het kader van het Brabants Expertisecentrum Socialer Ondernemen (BESO) en maakt inzichtelijk onder welke voorwaarden werkgevers een leidende rol kunnen nemen bij het aannemen van werkzoekenden met een beperkte productiviteit.

Het onderwerp 'vergroting van de arbeidsparticipatie onder werkzoekenden' neemt hand over hand aan belang toe. Business in Brabant is booming en de Brabantse economie groeit nog steeds. Deze groei komt echter in toenemende mate onder druk te staan door de vergrijzing en ontgroening van de beroepsbevolking. Tegelijkertijd staan meer dan 65.000 Brabanders zonder werk aan de kant. Een efficiënter en soepeler werkende arbeidsmarkt is dan ook ten zeerste gewenst.

Veel organisaties "bemoeien" zich met dat wat de werkgever behoort te doen in het kader van de arbeidsparticipatie van de zogenaamde onderkant van de arbeidsmarkt. Het daadwerkelijk verdiepen in de behoeften en (on)mogelijkheden van diezelfde ondernemer gebeurt echter veel te weinig. Door BESO worden de ondernemer en zijn drijfveren centraal gesteld. Dat heeft vele inspirerende voorbeelden te zien gegeven: ondernemers die zich als zeer betrokken en bevlogen werkgevers opstellen.

BESO, Brabants Expertisecentrum Socialer Ondernemen is een initiatief van Wissenraet Van Spaendonck en TNO. BESO wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. BESO heeft in de afgelopen anderhalf jaar van zijn bestaan een werkgevergestuurde aanpak voor de arbeidsintegratie van werkzoekenden ontwikkeld en in de provincie Noord-Brabant uitgezet. Werk geven en nemen - lessons learned geeft inzicht in de leerpunten, bevindingen en conclusies die zijn voortgekomen uit de opzet, activiteiten en resultaten van BESO.

De door BESO ontwikkelde aanpak vindt inmiddels breder gehoor. Alleen al het toenemend aantal nominaties bij de jaarlijks door BESO georganiseerde verkiezing "Brabantse Ondernemer met een sociaal hart" is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast is BESO zelf onlangs in de nationale kopgroep geëindigd bij de European Enterprise Promotion Awards.

Meer informatie over WISSENRAET VAN SPAENDONCK TILBURG B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!