Publiek én privaat verzekeren voor arbeidsongeschiktheid blijft mogelijk

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB

MKB-Nederland is blij dat het kabinet de onzekerheid over de toekomst van de regeling Werkhervatting van Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) wegneemt. Vandaag heeft minister Donner van Sociale Zaken een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij schrijft dat het kabinet gezien zijn demissionaire status hier niet meer aan toekomt.

Publiek én privaat verzekeren voor arbeidsongeschiktheid blijft mogelijk

Werkgevers kunnen nu zelf kiezen hoe ze zich verzekeren voor het risico dat een werknemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Of bij een publieke verzekeraar, het UWV, of bij een private verzekeraar. Er is enige tijd sprake geweest van het volledig privatiseren van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Uit onderzoek dat Donner met de brief heeft meegestuurd, blijkt nu dat beide partijen gelijk presteren in de aanpak van langdurig ziekteverzuim en het bevorderen van werkhervatting. Daarom is besloten om het huidige systeem te laten zoals het is: zowel publiek als privaat verzekeren is mogelijk.

Een reactie van het kabinet heeft lang op zich laten wachten. In de tussentijd schepten verschillende marktpartijen grote onduidelijk bij ondernemers over het overstapmoment van publiek naar privaat. MKB-Nederland is opgelucht dat deze onzekerheid nu is weggenomen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!