Publiekscampagne OV-chipkaart in Twente gestart

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio Twente

Eind vorige week werd op het busstation in Haaksbergen het startsein gegeven voor de publiekscampagne over de OV-chipkaart in Twente.

Publiekscampagne OV-chipkaart in Twente gestart

Portefeuillehouder Jeroen Goudt van Regio Twente, directeur Frank de Leeuw van Syntus en Bruno Bruins, lid raad van bestuur van Connexxion, verrichtten onder toeziend oog van gastheer wethouder Eshuis van Haaksbergen de aftraphandeling.

Met een Twents OV-chipkaart checkten de bestuurders in en uit in een speciale Twents OV chipkaart-bus. Rondom de aftrap deelden OV-ambassadeurs van Regio Twente folders en vlaggetjes uit aan reizigers en winkelend publiek in Haaksbergen.

Samen met Twente starten ook West-Overijssel, Gelderland en Flevoland op 1 februari een publiekscampagne over de OV-chipkaart.

De vier landsdelen trekken samen op. De strippenkaart wordt in deze gebieden in oktober 2010 gelijktijdig afgeschaft. De campagne van de vier landsdelen en de vervoerbedrijven wordt vanaf 1 februari ondersteund door een voorlichtingscampagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vervoerbedrijven, provincies en regio’s willen de reizigers met de publiekscampagne stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. Reizigers kunnen daarom tot oktober nog met hun strippenkaarten en abonnementen blijven reizen, maar wie dat wil kan al reizen met de OV-chipkaart. Alleen op de regionale spoorlijnen Almelo-Mariënberg en Oldenzaal-Hengelo-Zutphen kan nog niet met de OV-chipkaart worden betaald.

Er staan de komende maanden diverse acties op stapel om het gebruik van de OV-chipkaart te promoten. Zo stelt Regio Twente via de website van Twents 7.500 gratis OV chipkaarten beschikbaar (op=op).

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!