Publieksprijs voor Brabant Wereldwijd

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Tijdens de uitreiking van de Publieksprijs op maandag 28 november kreeg Brabant Wereldwijd de titel ‘Het Leukste Publieksidee’ van de oproep voor ideeën voor 2018Brabant.

Publieksprijs voor Brabant Wereldwijd

Eindhoven stelt zich mede namens Breda, Helmond, Den Bosch, Tilburg en de provincie Noord-Brabant kandidaat voor de titel van Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Thematiek

De afgelopen maand heeft heel Brabant kunnen stemmen op een van de acht genomineerde publieksideeën. Brabant Wereldwijd won met 20.8% van de stemmen. Martijn Sanders, artistiek leider van 2018Brabant: "Er zijn ontzettend veel reacties binnengekomen op de oproep voor ideeën. Het winnende idee, Brabant Wereldwijd,past goed bij de thematiek van 2018Brabant. Wij gaan aan de wereld laten zien wat de Brabantse cultuur inhoudt en waar wij allen zo trots op zijn."

Herinneringen

Karel van Koppen bedacht het idee Brabant Wereldwijd voor 2018 Brabant. Karel van Koppen: "Mijn zus woont in Canada en haar huis staat vol met herinneringen van Brabant. Stel je voor dat je alle herinneringen van geëmigreerde Brabanders verzamelt, dan laat je de wereld Brabant zien en zijn alle geëmigreerde Brabanders onderdeel van Culturele Hoofdstad. Ik vind het een enorme eer om volgend jaar in het officiële bidbook van 2018Brabant te komen."

Bidbook

De herinneringen kunnen volgens Karel van Koppen van alles zijn; voorwerpen, foto's of zelfs typisch Brabantse uitdrukkingen. Deze inzendingen kunnen dan verzameld worden op een website en gedurende heel 2018 in de openbare ruimte geprojecteerd worden op grote schermen op bijvoorbeeld het provinciehuis en gemeentehuizen. Martijn Sanders: "Brabant Wereldwijd krijgt een eervolle vermelding in het bidbook dat we volgend jaar presenteren aan de Europese jury."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!