Qtis winnaar Brainport Health Innovation Award 2011

  • Farma & Zorg
  • Bron: Kliknieuws

Met de ontwikkeling van een levende hartklep, gemaakt van lichaamseigen weefsel dat meegroeit met de patiënt is Qtis afgelopen vrijdag winnaar geworden van de Brainport Healt Innovation Award 2011.

Qtis winnaar Brainport Health Innovation Award 2011

Manager Mirjam Rubbens ontving de award en een cheque van € 5.000 euro uit handen van zwemicoon Pieter van de Hoogenband “Een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn”, aldus Rubbens. “Misschien inspireert dit ook andere bedrijven om medische en technologische innovaties te bundelen. Er zijn zoveel goede ideeën om mee aan de slag te gaan!”

De uitreiking van de Brainport Health Innovation Award 2011 vond vandaag plaats in het Evoluon in Eindhoven, tijdens het congres ‘Zorg en innovatie, een noodzakelijke combinatie’, georganiseerd door Robuust, UMC Utrecht en Brainport Health Innovation.

Volgens de jury, onder leiding van Cees Rein van de Hoogenband, was dit jaar sprake van een “fotofinish”. De jury wees uiteindelijk Qtis als winnaar aan, omdat de hartklepinnovatie de sterftekans van hartpatiënten drastisch vermindert. Er is nog maar een operatie nodig in plaats van drie. Dit is veel minder belastend voor de patiënt, die overigens ook geen antistollingsmiddelen hoeft te slikken. Naast een verbeterde kwaliteit van leven leidt de vinding tot een aanzienlijke kostenbesparing. De technologie heeft in de ogen van de jury veel potentie. De hartklep kan worden ontwikkeld voor jongeren, maar ook voor ouderen, en er kunnen ook elementen als aders worden ontwikkeld op basis van de technologie. De jury wilde ook het uithoudingsvermogen van Qtis belonen: de ontwikkeling van een innovatie als een levende hartklep neemt al gauw zeven jaar in beslag.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!