Quickscan Duurzame Energie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Agentschapnl

Een landelijke campagne wordt door Agentschap NL vanaf 10 oktober gestart om de Quickscan Duurzame Energie onder de aandacht te brengen.

Quickscan Duurzame Energie

Nederlandse bedrijven zijn terughoudend met investeringen in duurzame energie. Ze zien diverse obstakels voordat ze de stap durven te maken. Vanaf 10 oktober kunnen ze achter de computer eenvoudig uitzoeken welke vormen van duurzame energie interessant zijn voor hun eigen bedrijfssituatie. Agentschap NL start dan een landelijke campagne om de Quickscan Duurzame Energie onder de aandacht te brengen.

Bij duurzame energie denken bedrijven vooral aan wind- en zonne-energie, terwijl er veel meer mogelijk is, zoals duurzame warmte. De Quickscan Duurzame Energie geeft inzicht in kansrijke en goedkopere technieken, terugverdientijden en effecten op de uitstoot van emissies. Door de scan op grote schaal toe te passen werken ondernemingen mee aan de doelstelling van het rijk om de uitstoot van CO2 in 2020 met 20% te reduceren en het gebruik van duurzame energie te vergroten tot 14%.

Met de Quickscan is al proefgedraaid en daaruit is gebleken dat duurzame energie voor de meeste bedrijven een investering waard is. Belangrijk voordeel is dat ze met duurzame energie goedkoper uit zijn. Bovendien is het goed voor het imago en de concurrentiepositie. Veel ondernemingen houden echter de boot af. Vaak zijn ze te klein om zelf duurzame-energietechnieken in huis te halen. De huidige energieprijzen geven te weinig stimulans.

Bij de vijf bedrijven die deelnamen aan de test met de Quickscan zijn forse CO2-reducties te behalen. Als alle opties met een terugverdientijd van onder de vijf jaar worden uitgevoerd, scheelt dat jaarlijks 1.700 ton CO2. De Quickscan Duurzame Energie is op te vragen via www.agentschapnl.nl.


Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!