Raad van Advies Foodport Zeeland bekend

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Foodport Zeeland

Na de oprichting van een stichting Foodport Zeeland en de installatie van het bestuur is nu ook de Raad van Advies van Foodport Zeeland bekend.

Raad van Advies Foodport Zeeland bekend

Vertegenwoordigers van gerenommeerde Zeeuwse foodbedrijven en betrokken overheden nemen plaats in de raad, die het bestuur op strategisch gebied zal adviseren.

Kees Meijer van Meijer Potatoes, Kees Vogelaar van Vogelaar Vredehof, Jack Kloosterboer van Kloosterboer, Kees van Beveren van Provincie Zeeland, een vertegenwoordiger van de vereniging Zeeuwse Gemeenten, Peter de Koeijer van ZLTO, Hans van der Hart van Zeeland Seaports en Dick ten Voorde van Economische Impuls Zeeland. Het zijn klinkende namen die zich als adviseurs verbinden aan Foodport Zeeland. Twee maal per jaar komt de Raad van Advies met het bestuur bijeen om gezamenlijk te praten over de strategie van Foodport Zeeland en de wijze waarop Foodport Zeeland kan inspelen op voor de foodsector relevante landelijke en Europese ontwikkelingen.

Vertrouwen in krachtige samenwerking

Het is een belangrijke stap voor Foodport Zeeland, vertelt directeur Edwin Foudraine. “Na een jaar van voorbereidingen is 2012 het jaar waarin Foodport Zeeland zich als samenwerkingsverband zichtbaar wil maken binnen en buiten te regio. De ervaring en expertise van de leden van de Raad van Advies is daarbij enorm belangrijk. Bovendien geeft hun bijdrage aan dat ze vertrouwen hebben in een krachtige samenwerking tussen Zeeuwse foodbedrijven. Tot slot willen ze zich inzetten om Foodport te verbinden aan hun eigen netwerken.”

Eerste themabijeenkomsten

Positioneren en verbinden, dat zijn de belangrijkste taken van Foodport Zeeland in 2012. “We organiseren daarom dit jaar drie themabijeenkomsten waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en projecten kunnen opzetten. De eerste bijeenkomst staat in het teken van Marketing & Communicatie met als onderwerp de promotie van Foodport Zeeland. We nodigen communicatiespecialisten van foodondernemingen uit om daar gezamenlijk een plan voor te maken. Later in het jaar volgen de themabijeenkomst Logistiek en Onderwijs- en arbeidsmarkt.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!