Raadstour West-Brabant bezoekt StartersCentra

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Zaterdag 28 september 2013 vond de raadstour plaats van de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht.

Raadstour West-Brabant bezoekt StartersCentra

Vertegenwoordigers van de gemeenteraden uit de 4 West Brabantse gemeenten bezochten deze bijeenkomst te Roosendaal met als thema de StartersCentra West-Brabant. Te gast waren onder andere burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom en de wethouders Linssen (Bergen op Zoom), Verbraak (Roosendaal), Termeer (Steenbergen) en Van der Wijst (Woensdrecht), allen verantwoordelijk voor economische zaken binnen de, bij het StartersCentrum, betrokken gemeenten.

Ondersteunen van starters

De StartersCentra hebben als doel het ondersteunen van (door)startende ondernemers (tot 5 jaar) om de onderneming tot een succes te maken. Hiervoor bieden de StartersCentra relevante informatie, een breed netwerk van ondernemers en partners inclusief netwerkavonden, een persoonlijk intakegesprek, bedrijfsbezoeken, workshops, ondernemerscoaches en huisvesting.

Raadstour

Tijdens deze raadstour informeerden de StartersCentra de aanwezige gemeentebestuurders en raadsleden over de huidige ontwikkelingen en dienstverlening rondom starters. Tevens gaven Iwan de Waard en Jan Smeekens, respectievelijk voorzitter van het StartersCentrum Bergen op Zoom en het StartersCentrum Roosendaal, hun visie op de toekomst rondom de stimulering van startend ondernemerschap in de regio en het belang hiervan voor de toekomst.

Vervolgens bezochten de aanwezigen, waaronder ook de wethouders Ad van der Wegen (Bergen op Zoom) en Kees Jongmans (Roosendaal), het BedrijvenCentrum. Een verzamelplaats van jonge ondernemers die elkaar aanvullen en versterken in hun ondernemerschap. De gevestigde ondernemers in het BedrijvenCentrum deelden tijdens het bezoek hun ervaringen als ondernemer en hun ervaringen als bewoner van het BedrijvenCentrum.

Speedmeet

Ook was er gelegenheid, door middel van een zogenaamde speedmeet, starters, coaches, partners en bestuurders van de StartersCentra één op één te spreken. Een filmpje over de StartersCentra gaf de aanwezigen een compleet beeld over de activiteiten, betrokkenen, achtergronden en doelstellingen van dit initiatief in de regio West-Brabant. Er werd afgesloten met een lunch verzorgd, en hoe kan het ook anders, door een startend ondernemer!

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde raadstour, waarin de verbinding en de gezamenlijke doelstelling richting startende ondernemers vanuit de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, duidelijk naar voren is gekomen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!