Race om BOV-trofee begonnen met nominaties

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Zes bedrijven in Midden-Brabant maken kans op de BOV-trofee (Beste Ondernemers Visie). De genomineerden zijn de ECO Steam Groep, MTD Nederland (Tilburg), REASeuro (Riel), Basiq Dental (Oisterwijk), Vimpex (Waalwijk) en Axon (Gilze).

Race om BOV-trofee begonnen met nominaties

De BOV-trofee wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. De organisatie is opnieuw in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Dit jaar is het thema Booming Business. De zes genomineerde bedrijven worden nu verder doorgelicht en krijgen bezoek van de jury die bestaat uit de heer Verhallen (Universiteit van Tilburg, juryvoorzitter), de heer Vianen (Universiteit van Tilburg), de heer Bens (Rabobank), de heer Versteijnen (GVT, winnaar BOV-trofee 2013) en mevrouw Dragstra (BOM Capital). Uiteindelijk blijven drie finalisten over. Op een grote ondernemersbijeenkomst in november wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Genomineerden

De zes genomineerde bedrijven zijn zeer verschillend, maar hebben allen kenmerken van ‘booming business’ zoals vooroplopen in innovatie, aandacht voor keten management en internationalisering. MTD Nederland is wereldleider op het gebied van tijdelijke waterinfrastructuren. REASeuro verleent assistentie bij het opsporen en eventueel vernietingen van explosieven. Basiq Dentel is een internationale webshop voor tandheelkundige producten. De Eco Steam Groep houdt zich bezig met ketelinstallaties voor stoom- en watertechniek. Vimpex is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van schoeisel voor het hele gezin. Axon lost wereldwijd problemen op, waarbij verschillende producten met elkaar moeten communiceren.

Miriam Dragstra

Over haar rol in de jury zegt Miriam Dragstra, directeur BOM Capital: “Persoonlijk vind ik het inspirerend om met al deze ondernemers te spreken over hun passie en hoe zij in uiteenlopende sectoren bezig zijn om het verschil te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk om te laten zien dat de BOM niet alleen in start-ups investeert, wij zijn er ook echt voor (gevestigde) ondernemers die verder willen groeien.”

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!