Radboudhoogleraren horen bij 's werelds 'hottest' onderzoekers

  • Technologie
  • Bron: Radboud Universiteit

Grafeenonderzoekers Michael Katsnelson en Andre Geim worden door het onderzoeksbureau Thomson Reuters genoemd in de wereld top-twaalf van belangrijkste onderzoekers. Grafeen is een door Geim ontdekt twee-dimensionaal koolstofmolecuul met bijzondere, beloftevolle eigenschappen.

Radboudhoogleraren horen bij 's werelds 'hottest' onderzoekers

Michael Katsnelson is hoogleraar theoretische vastestoffysica aan het Institute for Molecules and Materials van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verzorgt de theoretische onderbouwing van veel publicaties over grafeen. Andre Geim is hoogleraar in Manchester, en sinds half februari bijzonder hoogleraar in Nijmegen. Geim ontdekte grafeen samen met Konstantin Novoselov (ook in de top-twaalf). Het is het dunste materiaal ter wereld: de platste vorm van koolstof (één atoom dik). Sinds de ontdekking is het materiaal 'hot' en de onderzoekers ervan dus ook. Grafeen is een uitstekend uitgangspunt voor zeer dunne, efficiënte elektronica en het blijkt tweehonderd keer beter bestand tegen breken dan staal.

De lijst van Reuters is gebaseerd op de citatiescore in 2009. De lijst verschijnt in het maart-aprilnummer van Science Watch. Biochemicus Rudolf Jaenisch van het Massachusetts Institute of Technology voert de lijst aan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!