Rapport moet Zeeuws onderwijs naar hoger niveau tillen

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Economische Impuls Zeeland

Om de Zeeuwse economie, het onderwijs en de samenleving te versterken moeten het onderwijs, ondernemers en overheden samen aan de slag. Dit is het advies van de Zeeuwse Onderwijs Autoriteit, Johan de Leeuw.

Rapport moet Zeeuws onderwijs naar hoger niveau tillen

Donderdag 26 februari heeft de stuurgroep Hoger Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek (HWOO), onder voorzitterschap van de Provincie Zeeland, het rapport ‘Campus Zeeland!’ in ontvangst genomen. In het rapport worden adviezen gegeven voor de versterking van het hoger en wetenschappelijk onderwijs in Zeeland.

Opleidingen

Als de beschreven adviezen daadwerkelijk uitgevoerd worden, is er over drie tot vier jaar onder meer een internationaal gewaardeerd Centrum voor Onderwijsexcellentie. Verder is er dan een tweede University College, gericht op Science, Technology en Ondernemerschap, een Masteropleiding Amerikanistiek en een Instituut voor Groene Kennis.

Ambitieus plan

Er waren al veel goede rapporten over de versterking van de Zeeuwse kennisinfrastructuur en de Zeeuwse economie. In deze rapporten ontbrak echter een uitvoeringsagenda en eigenaar voor de uitvoering van alle goede adviezen. Dit advies geeft daarvoor handvatten. Het plan is ambitieus, maar met gezamenlijke inspanningen zeker haalbaar.

Lees hier het rapport ‘Campus Zeeland!

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!