RDA wetgeving definitief

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: PNO Consultants

Hoogte RDA-bedrag voor 'kleine aanvragen' eenvoudig via forfait.

RDA wetgeving definitief

Op 30 december 2011, heeft het kabinet de definitieve RDA-wetgeving gepubliceerd. Met deze nieuwe fiscale innovatiesubsidie is de extra aftrekpost, die is gericht op exploitatie en investeringskosten van Research & Development, nu een feit. De volledige wettekst vindt u hier.

Om van de RDA gebruik te kunnen maken moet u onder andere een S&O-verklaring (Speur- en Ontwikkelingswerk, de WBSO-term voor R&D) hebben ontvangen. Deze wordt afgegeven in het kader van uw WBSO-aanvraag. Bij uw RDA-aanvraag moeten de werkelijke kosten en uitgaven voor R&D worden opgegeven.

Dat vereist uiteraard kennis van uw innovatieactiviteiten en investeringen, maar uiteraard ook van de RDA. Voor aanvragers met tot maximaal  150 S&O-uren gemiddeld per maand geldt echter een forfait van € 15 per S&O-uur. Zij hoeven dus geen analyse van hun R&D-kosten en uitgaven te maken. De bepaling van het RDA-bedrag wordt daarmee een stuk gemakkelijker: bij 150 S&O-uren gemiddeld per maand is dan de aftrek op jaarbasis 1.800 uur x € 15 = € 27.000 x RDA aftrek 40% = € 12.800. Dit is de extra aftrek op de winst voor belastingen. Met andere woorden, over dit deel hoeft dan geen vennootschapsbelasting of Inkomstenbelasting te worden betaald.

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderwerp of wilt u onderzoeken of uw project kans maakt op subsidie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze servicedesk, telefoon: 040-2570770 of per e-mail: PNO.Servicedesk@pnoconsultants.com

Meer informatie over PNO CONSULTANTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!