Reconstructie van Gelderse Vallei en Eemland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Projectbureau SVGV

4 gebiedsmakelaars gaan aan tafel met de ondernemers en grondeigenaren.

Reconstructie van Gelderse Vallei en Eemland

In het voorjaar is door projectbureau SVGV in Scherpenzeel contracten gesloten met vier gebiedsmakelaars. Zij zullen actief zijn in het Utrechtse deel van de Gelderse Vallei en Eemland. De gebiedsmakelaars voeren onder andere ‘keukentafelgesprekken’ over de wensen en plannen van de individuele ondernemers en grondeigenaren in het Utrechtse deel van de Gelderse Vallei en Eemland. Dit heeft tot resultaat dat projectbureau SVGV meer in contact treed met het publiek en dat uiteindelijk de wensen en plannen van deze ondernemers en grondeigenaren en de doelen van de overheid op het gebied van landbouw, natuur, water en recreatie elkaar kunnen gaan versterken.

Samen met de gebiedsmakelaar kan een ondernemer of grondeigenaar de ontwikkelings- en/of uitbreidingsmogelijkheden van zijn bedrijf bespreken. Door bijvoorbeeld het ruilen of aan- en verkopen van gronden kunnen ondernemers en grondeigenaren op hun eigen of eventueel op een nieuwe plek kansen geboden worden. Daarnaast kunnen door verplaatsing of functieverandering van een bedrijf ook weer overheidsdoelen gerealiseerd worden op het gebied van water, natuur, recreatie en landbouw in het Utrechtse deel van de Gelderse Vallei en Eemland.

Vier gebiedsmakelaars

De vier gebiedsmakelaars zullen vanuit vier verschillende deelgebieden gaan werken, te weten: Ad Schoutens voor Eemland, Gijs de Kruif voor de omgeving Leusden (o.a. het Groene Valleilint), Stan Gloudemans voor de omgeving Woudenberg en Renswoude (o.a. het landbouwontwikkelingsgebied) en Ienze Koekkoek die in het gebied Binnenveld-West als aanspreekpunt zal fungeren. Het contract dat is getekend op 10 juni is een uniek moment voor projectbureau SVGV. Alle vier de gebiedsmakelaars zullen in twee jaar tijd concrete doelen proberen te realiseren die bijdragen aan de reconstructiedoelen die voor de Gelderse Vallei en Eemland zijn vastgelegd.

Informatie 
Als u in contact wilt komen met één van de gebiedsmakelaars in uw regio, neem dan contact op met projectbureau SVGV. Telefoonnummer: 033 -277 63 90 of per e-mail secretariaat@svgv.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!