Recordoverslag haven van Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Cijfers 2011 bekend gemaakt tijdens inspirerend duurzame nieuwjaarsbijeenkomst

Recordoverslag haven van Moerdijk

De haven van Moerdijk heeft in 2011, ondanks het tegenvallende economische klimaat, een recordoverslag bereikt van 21,7 miljoen ton. Dit is een groei van ruim 16% ten opzichte van 2010. Deze boodschap maakte de directeur van het Havenschap Moerdijk, Ferdinand van de Oever, bekend tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk.

De overslag van 21,7 miljoen ton werd in bijna alle verschijningsvormen gerealiseerd. De grootste relatieve stijger was de overslag in containers. Ook het aantal schepen is gestegen naar ruim 15.000. Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk: “Ik ben trots op deze groei. Dat heeft een positief effect op de economie van Moerdijk, Noord-Brabant en de B.V. Nederland.”

De nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk stond dit jaar in het teken van het thema Inspirerend Duurzaam. Ferdinand van den Oever: “Buiten aandacht voor het economisch functioneren van ons haven- en industrieterrein is ook duurzaamheid van cruciaal belang. Het gaat om duurzaamheid in al zijn aspecten: Samen bouwen aan een duurzame omgeving met oog voor veiligheid, leefbaarheid en economische groei.”

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!