Regio moet zich manifesteren en doordacht keuzes maken

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BZW

Via het Manifest ‘Midden-Brabant economisch sterk’, dringt de BZW aan op de heroprichting van het voormalige Samenwerkingsverband Midden-Brabant. Ook benoemt de BZW in het Manifest de belangrijkste regionale speerpunten waar de regio zich op moet richten. De regio Midden-Brabant moet zich beter manifesteren en gemeenten moeten gezamenlijk invulling geven aan economische prioriteiten.

Regio moet zich manifesteren en doordacht keuzes maken

Als de aandacht van de gemeenten zich beperkt tot hun eigen grenzen heeft dat nadelige consequenties voor het ondernemersklimaat en de economische ontwikkeling. De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) dringt dan ook aan op de heroprichting van het voormalige Samenwerkingsverband Midden-Brabant.

Dit lieten de werkgevers deze week weten via het Manifest ‘Midden-Brabant economisch sterk’. Het document bevat niet alleen een boodschap voor de gemeenten, maar is ook gericht aan de onderwijsinstellingen en de werkgevers in de regio. Voorzitter BZW Midden-Brabant Erik Kamps: "Niet alleen nu, maar zeker voor de toekomst moeten gemeenten echt veel meer buiten hun grenzen gaan kijken, meer gezamenlijk optrekken en nauw samenwerken met het onderwijs en de ondernemers. Als dat niet gebeurt, worden we links en rechts ingehaald. De Ideale Connectie is als programma op de goede weg, maar behoeft professionalisering en meer capaciteit ter vergroting van de slagingskans."

 Een regionaal samenwerkingsverband is onontkoombaar om gezamenlijk de economische prioriteiten vast te stellen. Het BZW-Manifest ‘Midden-Brabant economisch sterk’ bevat de belangrijkste regionale speerpunten, waar de regio zich volgens de werkgevers op moet richten. Kamps: "Een aantal punten mag en kan niet ontbreken op de regionale agenda. Ten eerste het aantrekken en behouden van industrie op het gebied van onderhoud. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan luchtvaarttechniek en de ontwikkeling Wijkervoort. Een volgend belangrijk punt is dat er meer aandacht besteed moet worden aan de zorgsector op het gebied van arbeidsmarkt en strategische samenwerking. Tot slot benoemen wij het versterken en uitbouwen van de logistieke sector in ons manifest."

In maart geeft de Tilburgse (waarnemend) Burgemeester Ivo Opstelten een vervolg aan het overleg dat hij eind januari had met Wim van de Donk, de burgemeesters uit de regio, voorzitters van onderwijsinstellingen en captains of industry.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!