Regio's Stedendriehoek en Noord-Veluwe maken werk van werk

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Apeldoorn

Werkgevers, werknemersorganisaties, onderwijs en overheid in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe slaan de handen ineen om jongeren en 55+’ers aan een baan te helpen. Dit onder de titel ‘Samen werk maken van werk’.

Regio's Stedendriehoek en Noord-Veluwe maken werk van werk

Er is een aanpak ontwikkeld die maximaal inspeelt op de knelpunten in de arbeidsmarkt. Daarnaast neemt de aanpakdrempels weg voor werkgevers om mensen een (nieuwe) kans te geven op een baan. De behoefte aan personeel bij ondernemers is hierin leidend. Het plan is in uitvoering genomen door de Strategische Board Stedendriehoek.

Nog deze maand starten enkele tientallen jongeren in een leer-werk-baan of met een startersbeurs bij bedrijven in de Stedendriehoek of Noord Veluwe. Met de nu beschikbare middelen gaat dat aantal het komende jaar oplopen naar minimaal 350 jongeren. Een vergelijkbare aanpak is in voorbereiding voor de bij- en omscholing van oudere werknemers in beide regio’s.

Succesvolle samenwerking

Het plan ‘Samen werk maken van werk’ van draagt bij aan de doelstellingen van de regio om de laagste werkloosheid van Nederland te realiseren. De grote betrokkenheid van werkgevers en de verscheidenheid van de samenwerkende organisaties maakt dit regionale plan onderscheidend ten opzichte van andere plannen. Er wordt nauw en vruchtbaar samengewerkt met de werkgeversdienstverlening op de werkpleinen in Apeldoorn, Deventer, Harderwijk en Zutphen.  Inmiddels hebben zich al honderd werkgevers aangemeld voor deelname aan één of meer van de arrangementen in het plan.

 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het plan ‘Samen werk maken van werk’ is door de Strategische Board ook aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een bijdrage vanuit de middelen van het Sociaal Akkoord. Dat zou betekenen dat er nog veel meer mensen aan een baan geholpen kunnen gaan worden en nog meer lastig vervulbare vacatures vervuld gaan worden. De Board hoopt in de loop van april uitsluitsel te krijgen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!