Regio West-Brabant betreurt massa-ontslag Philip Morris

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Regio West-Brabant

Met ontsteltenis heeft de Regio West-Brabant kennis genomen van het nieuws dat de sigarettenfabriek Philip Morris op 1 oktober haar fabriek sluit in Bergen op Zoom. Daarmee verliezen 1.230 medewerkers hun baan.

Regio West-Brabant betreurt massa-ontslag Philip Morris

Peter van der Velden, voorzitter Regio West-Brabant:
“We begrijpen dat deze aankondiging hard aankomt bij de medewerkers van Philip Morris. We willen graag benadrukken dat dit geen probleem is van alleen de gemeente Bergen op Zoom en haar directe omgeving, maar van de hele regio,” aldus Van der Velden.

Hetgeen nu in Bergen op Zoom gebeurt, onderstreept nog eens dat West-Brabant onderdeel is van een sterk globaliserende economie. Het concurrerend houden van onze economie in dit krachtenveld, vraagt om een gezamenlijke inspanning van alle regionale partijen.

De Regio West-Brabant zal alles in het werk stellen om daar waar nodig steun te bieden aan het vinden van alternatieve werkplekken van het personeel dat op straat komt te staan. De RWB heeft hiervoor vandaag reeds gesprekken gevoerd met haar arbeidsmarktpartners (in het regionaal platform Arbeid, het rpA).

Samen is onderzocht hoe we deze steun kunnen vormgeven. Het rpA komt spoedig met een brief aan de colleges van de 19 gemeenten waarin de partners hun ondersteuning aanbieden.

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!