Regio West-Brabant presenteert toolkit overheidsparticipatie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio West-Brabant

De Regio West-Brabant heeft in het kader van het realisatieprogramma leefbaarheid en demografische ontwikkelingen vijf projecten ontwikkeld met behulp van financiële steun van de Provincie Noord-Brabant.

Regio West-Brabant presenteert toolkit overheidsparticipatie

Overheidsparticipatie is hier één project van. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op donderdag 13 februari 2014 is de toolkit overheidsparticipatie gepresenteerd.

Overheidsparticipatie

Bij overheidsparticipatie ligt het initiatief bij de burgers. De overheid participeert, doet mee, is partner in initiatieven van inwoners. Een belangrijke vraag hierbij is: op welke wijze kan de overheid het beste aansluiten bij initiatieven uit de samenleving en ideeën van inwoners? Dat heeft een andere rolneming en cultuuromslag tot gevolg.

Kennis delen

Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om als gemeente of inwoner een andere rol te nemen terwijl het in de wijk vaak bruist van de initiatieven. De toolkit is bedoeld om kennis te delen, van elkaar te leren, een netwerk te creëren en gemeenten verder te helpen met dit onderwerp.

Best-practices

In de toolkit staan de best-practices uit de Regio West-Brabant, een aantal voorbeeldprojecten, successen,  valkuilen en stappen die ondernomen kunnen worden voor meer overheidsparticipatie. Daarmee loopt West-Brabant voorop omdat er (zowel landelijk als regionaal) nog weinig informatie beschikbaar is over dit onderwerp.

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!