Regio West-Brabant wil verkeersmonitor voor A58/A4

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio West-Brabant

Regio West-Brabant is een eerste overleg gestart met de provincie Brabant en Rijkswaterstaat om in gezamenlijkheid een verkeersmonitor te gaan uitvoeren naar de consequenties van de openstelling van de A4.

Regio West-Brabant wil verkeersmonitor voor A58/A4

Eind november 2014 is de A4 ter hoogte van gemeente Steenbergen opengesteld als nieuwe autosnelwegverbinding tussen Rotterdam en Antwerpen. Verwacht wordt dat de openstelling zowel consequenties zal hebben op de verkeersafwikkeling in onze regio (bijv. A58, A17 en A16) als voor de knelpunten die de afgelopen jaren zich voordeden op de A58. Vooral knooppunt Zoomland (A58/A4) en knooppunt De Stok (A58/A17) kennen vanuit het verleden fikse filevorming in ochtend- en avondspits. Ook de verkeershinder en filevorming op de A58 ter hoogte van Etten-Leur (A58/A16)  is een steeds terugkerend probleem. 

Knooppunt Zoomland

Met de verkeersmonitor wordt bekeken wat de eventuele verschuivingen in het verkeersbeeld zijn en welke knelpunten mogelijk resteren binnen onze regio. Met name knooppunt Zoomland wordt op termijn gezien als een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van West-Brabant en Zeeland in het algemeen en Bergen op Zoom en omgeving in het bijzonder.

De 19 portefeuillehouders Mobiliteit hebben eind november 2014 opdracht gegeven om zo spoedig mogelijk in 2015 deze verkeersmonitor uit te voeren.

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!