Regio Zuidoost-Brabant zet in op versterking arbeidsmarkt

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Wie een werkzoekende uit de regio Zuidoost-Brabant (uit de 21 SRE-gemeenten) in dienst neemt, kan in aanmerking komen voor een subsidie.

Regio Zuidoost-Brabant zet in op versterking arbeidsmarkt

Dat hebben partijen uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, verenigd in het Regionaal Arbeidsmarkt Platform Zuidoost-Brabant (RAP), besloten. Het is een van de maatregelen die voortvloeit uit het door het RAP ondertekende arbeidsmarktconvenant.

Met het convenant wordt ingezet op het versterken van de arbeidsmarkt in de regio. Dit is van belang, ook gezien de recente cijfers waaruit blijkt dat het aantal werkzoekenden stijgt. De subsidies kunnen aangevraagd worden via www.werkgeverssubsidies.nl. Daar staat een overzicht van de diverse subsidiemogelijkheden.

Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer zij een (half)jaarcontract of een leerwerkovereenkomst aanbieden aan werkzoekende jongeren tot 27 jaar uit de regio Zuidoost-Brabant (de reeds bestaande ‘Werkcheque’) of aan een 45-plusser met een WW-uitkering. De subsidies variëren van €1500 tot €4500. Ook zijn er subsidies voor aanvullende scholing.

Gemeentelijke subsidies

Naast deze regionale subsidies staan er op www.werkgeverssubsidies.nl ook diverse gemeentelijke subsidiemogelijkheden. Zo stelt de gemeente Eindhoven een aantal nieuwe subsidies beschikbaar aan bedrijven die een (half)jaarcontract aanbieden aan Eindhovenaren met een bijstandsuitkering en/of aan 45-plussers die met ontslag worden bedreigd of werkzoekend zijn zonder uitkering.

Monique List, wethouder Economie, Werk en Beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven: “In onze regio maken we samen met werkgevers, het onderwijs en overheid afspraken om de arbeidsmarkt en daarmee ook de economie te versterken. Met de nieuwe subsidies komen we werkgevers die werkzoekenden uit de regio Zuidoost-Brabant in dienst nemen, tegemoet.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!