Regio Zwolle innoveert

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Overijssel

Provincie Overijssel werkt gezamenlijk met de 16 gemeenten in de Regio Zwolle aan de economische innovatie van het gebied. De samenwerking leidt tot grotere concurrentie- en innovatiekracht van de Regio Zwolle.

Regio Zwolle innoveert

Gedeputeerde Theo Rietkerk ondertekende op 9 mei 2012 de samenwerkingsverklaring waarin de provincie en de gemeenten zich committeren aan de verdere versterking van de regionale economie.

Regio Zwolle bestaat uit zestien gemeenten die op economisch gebied met elkaar samenwerken. Voor een veerkrachtige en innovatieve regionale economie worden daarbij ook ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen betrokken.

Visie

De provincie Overijssel heeft onlangs het Uitvoeringskader Kerntaak Regionale Economie vastgesteld. Die Overijsselse visie op de regionale economie sluit aan bij de uitgangspunten van Regio Zwolle. De zestien gemeenten die de Regio Zwolle vormen liggen in vier provincies. De Zwolse wethouder René de Heer constateert dat de provincie Overijssel voortrekker is in de ontwikkeling van dit deel van het land door gezamenlijk in te zetten op versterking van de economie. De Heer is voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg EZ regio Zwolle: “Ondernemers laten zich voor het laten renderen van investeringen niet weerhouden door administratieve of territoriale grenzen. De provincie ziet als moderne overheid de kansen die Regio Zwolle heeft om door gezamenlijk op te trekken de kracht van dit deel van Nederland verder vorm te geven”.

Gemeenten

De Regio Zwolle wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle (Overijssel), Dronten, Noordoostpolder (Flevoland), Hattem, Heerde, Oldebroek (Gelderland) en Meppel (Drenthe).

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!