Regiogemeenten ondersteunen ondernemers in zwaar weer

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ede

Dit jaar is het economisch herstel langzaam in een versnelling gekomen. Ook de (kleine) ondernemers die door de crisis schulden hebben opgebouwd, krabbelen weer langzaam op.

Regiogemeenten ondersteunen ondernemers in zwaar weer

In de praktijk blijkt echter dat bedrijven, maar ook ZZP-ers die een bedrijf willen starten, behoefte hebben aan informatie, coaching en begeleiding. Zo willen ondernemers problemen oplossen en beginnende ondernemers willen zo problemen voorkomen.

Handen ineengeslagen 

De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg hebben de handen in elkaar geslagen om ondernemers die in zwaar weer verkeren, te helpen en zo verdere schulden zoveel mogelijk helpen te voorkomen. De gemeenten hebben hiervoor samenwerking gezocht met de organisatie Over Rood. Deze organisatie bestaat uit (oud) ondernemers die hun kennis en ervaring inzetten om zelfstandigen die in financiële problemen zitten of dreigen te komen, te begeleiden naar een financieel gezonde situatie.

Gemeente Ede

Vanuit de gemeente Ede zijn zowel wethouder Ligtelijn-Bruins (sociale zaken) als wethouder Vreugdenhil (economische zaken) enthousiast over de ondersteuning die Over Rood kan bieden. “Ondernemers helpen ondernemers die in moeilijkheden verkeren. Door hen vroegtijdig en intensief te begeleiden, is het in de praktijk mogelijk om onnodige bedrijfssbeëindiging te voorkomen en schuldsanering mogelijk te maken. Over Rood en de gemeenten bieden laagdrempelige hulp aan ondernemers in de regio.“

De deelnemende gemeenten vinden deze vorm van ondersteuning belangrijk omdat het helpt problemen en (verdere) schulden te voorkomen. Ondernemers die de hulp van Over Rood willen, kunnen dat doen via de website www.overrood.nl.

Vanochtend vond de aftrap van het project plaats in het Raadhuis van de gemeente Ede met de deelnemende regiogemeenten (foto).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!