Regionaal bedrijvenpark Laarberg krijgt Solarpark met waterberging

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Oost-Gelre

Bij de uitbreiding van bedrijvenpark Laarberg gaan Nieuw Hollands Groen Participaties en Gebiedsonderneming Laarberg een solarpark realiseren dat tevens dienst doet als waterberging en natuurcompensatie.

Regionaal bedrijvenpark Laarberg krijgt Solarpark met waterberging

Bij de uitbreiding van het regionaal bedrijvenpark Laarberg, aan de noordzijde van het Gelderse Groenlo, gaan Nieuw Hollands Groen Participaties en Gebiedsonderneming Laarberg een solarpark realiseren dat tevens dienst doet als waterberging en natuurcompensatie.

Waterberging

Op een 9 hectare groot terrein wordt 4 hectare ervan gebruikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Deze wekken in totaal 2 megawatt elektriciteit op. Dit is voldoende voor 615 gezinnen. Het terrein wordt zodanig ingericht dat het tevens dienst doet als waterberging bij extreme regenval. De zonnepanelen worden daarom op een verhoogd onderstel geplaatst. De natuur krijgt in het park de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Op deze wijze wordt natuur dat door de ontwikkeling van het regionaal bedrijventerrein mogelijk verloren gaat op een mooie wijze gecompenseerd.

De aanleg van het Solarpark start naar verwachting begin 2015.

New Sources Energy Groenlo

Voor de afname van de opgewekte elektriciteit zal de energie-coöperatie New Sources Energy Groenlo worden opgericht. Hiervan kunnen particuliere huishoudens en kleinverbruikers uit Groenlo en omgeving lid worden. Zij dienen gehuisvest te zijn in het postcodegebied 7141, 7151, 7152, 7142, 7137 of 7156. Anders dan bij andere lokale energie-coöperaties hoeven zij niet vooraf een investering van duizenden euro’s te doen om lid te worden, maar betalen zij ongeveer 1,85 euro per paneel per maand. Dit bedrag is inclusief onderhoud, monitoring en garantie. Hiermee maakt de coöperatie zonnestroom voor iedereen bereikbaar.

Op www.nieuwhollandsgroen.nl kunt u meer informatie vinden, waaronder een artist impression van het plan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!