Regionale aanbesteding zonnepanelen

Met ingang van deze week kunnen leveranciers van zonnepanelen zich inschrijven voor de Europese aanbesteding van zonnepanelen in de regio Arnhem Nijmegen en Rivierenland. De aanbesteding staat open voor (groepen) van bedrijven van binnen en buiten de regio.

Regionale aanbesteding zonnepanelen

Met de deelname van 28 gemeenten gaat het om de grootste intergemeentelijke inkoopactie van zonnepanelen in Nederland. Maar liefst 320.000 huishoudens en ook bedrijven kunnen straks profiteren van dit aanbod.

Nu al hebben een groot aantal partijen interesse getoond om in te schrijven, waaronder veel lokale en/of regionale leveranciers. De inkoopactie is voortgekomen uit een initiatief van de gemeente Beuningen. Vervolgens is het ‘uitgerold’ over de hele regio Arnhem Nijmegen (met uitzondering van de gemeenten Montferland, Overbetuwe en Nijmegen) en de regio Rivierenland. De actie is onderdeel van De Groene Kracht, de regionale samenwerkingsagenda voor nieuwe energie in de regio Arnhem Nijmegen en van het uitvoeringsprogramma duurzame energie van de regio Rivierenland.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding


De inkoopactie wordt namens de deelnemende gemeenten georganiseerd door de Stadsregio Arnhem Nijmegen (waaronder Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen en Milieusamenwerking Regio Arnhem) en de regio Rivierenland. De regio’s worden daarbij ondersteund door de provincie Gelderland. DNV KEMA ziet toe op de technische kwaliteit van de te leveren zonnepanelen. Doel van de actie is immers de levering van kwalitatief goede panelen tegen een gunstige prijs. In december wordt de opdracht gegund aan de (groep van) leveranciers die als beste uit de bus komt. Vanaf begin volgend jaar kunnen geïnteresseerde particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven via de geselecteerde leverancier zonnepanelen aanschaffen en laten installeren. De inkoopactie loopt tot eind 2013.

Vrijblijvend inschrijven

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend inschrijven via de website www.zonnepaneelvoordeel.nl. Nu al hebben ruim 700 huishoudens en bedrijven interesse getoond. Door de gemeenten Beuningen en Rheden en de Sint Josephscholen in Nijmegen is al een toezegging gedaan om panelen af te nemen. Beuningen en de Sint Josephscholen nemen ieder circa 90 panelen af en Rheden zelfs 750.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!