Regionale werkgeversverenigingen gaan ‘samenwonen’

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

AWVN, Bouwend Nederland regio Oost, FME Regio Oost-Nederland, MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden zullen zich in de zomer van 2014 gezamenlijk huisvesten in kantoorgebouw La Tour in Apeldoorn-Noord.

Regionale werkgeversverenigingen gaan ‘samenwonen’

Foto: Maarten Sprangh

Door fysiek in één gebouw te gaan ‘samenwonen’ willen de organisaties nog beter samenwerken en krachtiger optrekken in gemeenschappelijke lobbydoelen. Gisteren zijn de handtekeningen onder de huurovereenkomsten gezet.

VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden verruilt na 27 jaar een monumentaal pand in het centrum van Apeldoorn voor het kantoorpand aan de Boogschutterstraat. ‘De eigentijdse locatie, met nieuwe dynamiek en mogelijkheden, passen beter bij onze veranderende vereniging’ zegt Ron van Gent, directeur VNO-NCW Midden. Voor AWVN en Bouwend Nederland is de verhuizing minder ingrijpend, zij zijn al gevestigd in La Tour en zullen zich herhuisvesten op de tiende verdieping. ‘Een goede ontwikkeling, waar wij zeer naar uitkijken’, zegt Hans van der Stijl namens AWVN.

Bouwend Nederland

Ook Bouwend Nederland sluit zich daarbij aan. ‘Korte lijnen en delen van informatie helpen ons allemaal in onze activiteiten’ vindt Robert ter Hoek van Bouwend Nederland. FME en MKB-Nederland Midden zien ook de meerwaarde van gezamenlijke huisvesting. Beide organisaties waren al op zoek naar passende locaties in dit deel van het land en zijn verheugd over de nieuwe situatie. ‘We kijken uit naar synergie tussen de partijen’, vult Leendert Remmelink van FME aan.

Betere effectiviteit

Het initiatief tot gezamenlijke huisvesting komt van VNO-NCW Midden. De werkgeversvereniging zocht een modernere, beter bereikbare locatie voor het verenigingsbureau en heeft bij de keuze voor een nieuw onderkomen steeds verbinding gezocht met organisaties die actief zijn in de regionale belangenbehartiging voor ondernemers. ‘Meer persoonlijk contact en uitwisselen van kennis tussen de belangenbehartigers komt de effectiviteit en efficiency van het werk ten goede’, is de overtuiging van Van Gent.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!