Registreren octrooiaanvragen? Let op nepfacturen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Agentschapnl

Het komt regelmatig voor dat octrooiaanvragers en gemachtigden nepfacturen ontvangen voor betaling van registratie van hun octrooiaanvraag. Deze nepfacturen zien er officieel uit, maar zijn dit dus niet.

Registreren octrooiaanvragen? Let op nepfacturen

Voorbeelden uit de praktijk

Het blijkt dat octrooiaanvragers en gemachtigden nepfacturen ontvangen voor betaling van onder andere registratie van hun octrooiaanvraag. Deze facturen zien er officieel uit en nodigen uit tot betaling, hoewel in de kleine letters wordt aangegeven dat het geen rekening betreft. Bekijk enkele voorbeelden.

Waarschuwing

NL Octrooicentrum wil benadrukken dat zulke facturen geen onderdeel uitmaken van het administratieve proces van (internationale) octrooiaanvragen. De services die deze organisaties zogenaamd aanbieden hebben geen enkele juridische consequentie richting NL Octrooicentrum. NL Octrooicentrum waarschuwt aanvragers van een octrooi voor deze praktijken, die in zekere gevallen als bedrieglijk kunnen worden beschouwd en die oneerlijke handelspraktijken zouden kunnen zijn.

Informatie

Bij twijfel over een factuur en/of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke McLean, via e-mail ineke.mclean@agentschapnl.nl of bel (088) 602 63 08. Raadpleeg de website van de WIPO voor meer informatie over nepfacturen.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!