René Mondriaan naar discussiebijeenkomst met minister-president Rutte

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Scalda

Maandag 12 februari vindt in het Catshuis een bijeenkomst plaats over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. De minister-president en de minister van OCW gaan in gesprek met mbo-studenten, docenten, vertegenwoordigers vanuit leerbedrijven, opleidingsmanagers en bestuurders.

René Mondriaan naar discussiebijeenkomst met minister-president Rutte

Er zullen in totaal circa 20 personen deelnemen aan de discussie. Eén van de genodigden is René Mondriaan, teamleider opleidingen ICT, applicatieontwikkelaar en mediavormgever bij Scalda.

Inhoud discussiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt specifiek gefocust op drie thema’s:

  1. Breed versus smal, beroepsgericht opleiden.
  2. Praktijkleren vraagt om nauwe samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.
  3. De landelijke kwalificatiestructuur (het stelsel van opleidingen) en de (professionele) ruimte van scholen, docenten en het regionale bedrijfsleven.

Voorgeschiedenis

Vorig schooljaar is een afvaardiging van het ministerie bij het team ICT van Scalda op werkbezoek geweest. Zij hebben toen kennisgenomen van de innovatieve manier van werken aldaar (externe vragen, bedrijfsprocessen centraal en eigenaarschap bij studenten). Vervolgens zijn in november, op uitnodiging van het ministerie, studenten en medewerkers van het team hun verhaal gaan vertellen aan de directie mbo. De directie mbo was dermate onder de indruk van de onderwijsontwikkelingen in Vlissingen en Terneuzen dat René Mondriaan nu door het ministerie is uitgenodigd om in gesprek te gaan met Rutte, Engelshoven, Heerts en andere coryfeeën uit mbo-land.

Toekomstgericht beroepsonderwijs

Dit gesprek biedt input voor nieuwe ideeën en afspraken voor de verbetering van de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt en de kabinetsreactie op het SER-advies: Toekomstgericht beroepsonderwijs Deel 2 Voorstellen voor een sterk en innovatief beroepsonderwijs. Het is de bedoeling dat aan het eind van het gesprek gezamenlijk drie concrete oplossingsrichtingen vastgesteld worden, waar het mbo en haar partners zich voor zouden moeten inzetten de komende periode.

Meer informatie over Scalda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!