Resultaten Biobased Economy-project

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Topsector Biobased

Hoe kan Nederland beter profiteren van internationale kansen door de wereldwijde ontwikkeling van een Biobased Economy? In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ging Partners for Innovation vorig jaar aan de slag met deze vraag.

Resultaten Biobased Economy-project

De resultaten publiceerden zij in een overkoepelend rapport met de titel 'International market opportunities Biobased Economy'.

Inventarisatie van mogelijkheden

Het rapport geeft samengevat weer welke kansen er zijn op het gebied van Biobased Economy. Daarbij werd rekening gehouden met de sterke punten van Nederland op dit gebied. Het rapport eindigt met belemmeringen voor het bedrijfsleven. Maar geeft ook een aantal aanbevelingen om deze obstakels te overwinnen.

Daarnaast ontwikkelde de projectgoep 16 ‘country monitors’. Hierin is belangrijke informatie opgenomen voor bedrijven die willen ondernemen op het gebied van Biobased Economy in de 16 geselecteerde landen.

Mondiale ontwikkelingen

Ook stelde Partners for Innoveation een Powerpoint-document op. Deze presentatie geeft uitgebreid inzicht in de wereldwijde ontwikkelingen in de biobased economy. Tot slot maakten zij een makkelijk doorzoekbaar overzicht met samenvattingen van de literatuurbronnen die voor dit onderzoek geraadpleegd zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de internationale mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op het gebied van de Biobased Economy? Of bent u benieuwd naar het volledige rapport? Kijk dan op de Engelstalige website van RVO.nl over dit onderwerp 'Biomass business opportunities'.

Voor meer informatie over de Biobased Economy, kijk op www.biobasedeconomy.nl. Voor de TKI Biobased Economy, kijkt u op www.tki-bbe.nl.

Meer informatie over Bio Base Europe Training Center:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!