Resultaten Innovatietafels veelbelovend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: De Ideale Connectie

Vrijetijdshuis Brabant organiseerde in november en december 2009 in samenwerking met TOP Brabant, KvK Brabant en De ideale connectie de eerste twee innovatietafels. De resultaten zijn veelbelovend!

Resultaten Innovatietafels veelbelovend

Innovatietafel 1

Na vijf creatieve sessies en inspirerende presentaties van Thom Aussems, directeur van de Eindhovense wooncorporatie Trudo, en Patrick Essers, projectleider van Seedlinqs, kwamen de twee groepen deelnemers tot een aantal innovatieve ideëen...
Zo wordt idee Kunstenaar Zoekt Boer opgepakt. Een Artist In Residence-project, waarbij professionele (internationale) kunstenaars aan agrarische- en/of toeristisch-recreatieve ondernemers en lokale artiesten gekoppeld worden. De resultaten van deze koppelingen worden op Brabantse culturele festivals getoond.
Een ander kansrijk idee is De Smaak van Brabant. Brabant is op geloofwaardige wijze aan een belevingsgericht concept met de titel ‘de Smaak van Brabant’ te koppelen. Brabant staat immers van oudsher voor boer-/Bourgondisch, boeren en agrarische productie. Er is ook een koppeling met Slowfood te maken.
Andere ideëen waren het Landlopers-arrangement, Brabant Bomen-Provincie & geocaching, Legende van de Schapen (beeldverhaal) en Made in Brabant!

Innovatietafel 2: digitale toepassingen
Bij de innovatietafel rondom digitale toepassingen werden de volgende kansrijk geachte ideëen ontwikkeld:
Hoe ’t was Buukske; een tailor-made digitaal pakket van vakantieherinneringen.
Gebruikmakend van bestaande social media kan tot een kant-en-klare fysieke toepassing gekomen worden. Bijvoorbeeld een foto/film- en audio-boek samengesteld op basis van persoonlijke twitter-informatie.
Het Universele Culturele Profiel. De ontwikkeling van een standaard voor een profiel, waarin de consument voorkeuren op het gebied van leisure kan aangeven. Wanneer dit profiel is ontwikkeld, krijgt de consument regelmatig een overzicht met alle tips op zijn interessegebied. Organisaties kunnen bij de beheerder van de database/ profielen toegang aanvragen, zodat ze inzicht in de consument krijgen.

Wordt vervolgd!
Vrijetijdshuis Brabant organiseert op basis van de geselecteerde ideëen vervolgbijeenkomsten met deelnemers, bedrijven en andere organisaties, zodat verdere stappen richting concrete projecten en de implementatie daarvan gezet worden. Ook overige geïnteresseerden worden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken, -ontwikkelen en vooral -doen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!