Rheinmetall Nederland B.V. versterkt marktpositie met eigen productiefaciliteit

  • Technologie
  • Bron: Oost N.V.

Rheinmetall Nederland B.V. heeft recent een lange termijn contract getekend voor een eigen productiefaciliteit in Ede waar zij zich gaat toeleggen op productie, onderhoud en reparatie van technologisch geavanceerde defensiesystemen en platformen.

Rheinmetall Nederland B.V. versterkt marktpositie met eigen productiefaciliteit

Rheinmetall Nederland B.V. zal in Ede bovendien de Boxer pantservoertuig gaan produceren.

Naar verwachting biedt de ingebruikname van de productiefaciliteit ook verdere samenwerking met het Nederlandse MKB en kennisinstituten. Andre Vieleers, algemeen directeur Rheinmetall Nederland B.V.: "De productiefaciliteit betekent een belangrijke versterking van onze marktpositie in Nederland. De keuze hiervoor getuigt van visie en strategisch besef van ons Duitse moederbedrijf met betrekking tot de Nederlands defensiemarkt. Wij geven hiermee bovendien uitdrukking aan onze ambitie om over een langere periode innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten te gaan leveren."

Rheinmetall Nederland B.V.

Rheinmetall Nederland is onderdeel van het Duitse Rheinmetall Defence, een van ‘s werelds grootste leveranciers van defensietechnologie en veiligheidssystemen. Rheinmetall Nederland biedt een geïntegreerd dienstenpakket dat bestaat uit:
- De ontwikkeling van nieuwe voertuigsystemen, aanpassingen, militarisering en 
  alle daaraan verbonden Integrated Logistic Services activiteiten
- Militaire productie en assemblage
- In-service support inclusief service modelling, spares management, reparatie en
  onderhoud, customer services, out-of-area support, training, configuratie
  management en plant maintenance
- Support in het uitfaseren van militaire voertuigen

Rheinmetall Nederland is bovendien grootaandeelhouder in het Artec Boxer Consortium. Ze geeft leiding aan de Nederlandse Boxer activiteiten en die van Rheinmetall in Duitsland. Bij Rheinmetall Nederland worden vijf verschillende versies van het Boxer pantservoertuig ontwikkeld. Boxer wordt door de Duitse en Nederlandse landstrijdkrachten in dienst genomen en beantwoordt aan de behoefte voor een nieuwe generatie logistieke voertuigen die voldoen aan de eisen voor een hoge protectiegraad en een flexibele inzetbaarheid gekoppeld aan een grote mobiliteit.

Oost NV heeft in goede samenwerking met gemeente Ede en DTZ Zadelhoff deze vestiging gerealiseerd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!