Ricoh Den Bosch snijdt in banen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Omroep Brabant

Het aantal banen bij de Japanse kantoorautomatiseerder Ricoh zullen fors verminderen. Op het hoofdkantoor langs de snelweg A2 in Den Bosch zou een 'substantieel' aantal mensen haar baan gaan verliezen.

Ricoh Den Bosch snijdt in banen

Precieze aantallen zijn nog niet bekend. Dit melden goed ingevoerde bronnen rondom het bedrijf.
Bij Ricoh werken in Nederland zo'n 1400 mensen, aldus het bedrijf dat verder niet wilt reageren.

Overleg in Brabanthallen
Volgens vakbond FNV Bondgenoten werken er bij Ricoh in Nederland zo'n 2000 mensen. Dinsdagochtend wordt het personeel in de Brabanthallen in Den Bosch geïnformeerd over de reorganistie. Met de vakbonden wordt woensdag gepraat over een sociaal plan, waarin afspraken worden gemaakt over onder andere de ontslagregeling voor het personeel dat haar baan verliest.

Bergen op Zoom
Ricoh heeft ook een groot distributiecentrum in Bergen op Zoom. Volgens locatiedirecteur Kersjes heeft de reorganisatie geen gevolgen voor dat centrum omdat de distributie-activiteiten niet onder het hoofdkantoor in Den Bosch vallen. Ze werken daar met een klein team van 70 Ricoh-medewerkers. Veel werk wordt uitbesteed aan zo'n 350 mensen van DHL.

Het Japanse bedrijf kondigde mei vorig jaar al aan dat het wereldwijd 10 procent van de banen gaat schrappen. In totaal werken er 109.000 mensen bij het bedrijf dat kantoorapparatuur zoals printers, kopieerapparaten en faxen maakt. De reorganisatie zou nodig zijn om beter te concurreren met Canon en Xerox.

Meer informatie over RICOH NEDERLAND B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!