Rijssen-Holten mkb-vriendelijkste in Overijssel

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB-Nederland

Deze week mochten twaalf B&W colleges bloemen in ontvangst nemen van Leedert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland. Ook gemeente Rijsen-Holten mocht bloemen in ontvangst nemen

Rijssen-Holten mkb-vriendelijkste in Overijssel

De prijs werd aan gemeente Rijssen-Holten gegeven voor hun inzet voor mkb in hun gemeente. Per provincie maakte één gemeente kans op de prijs. De verkiezingen moeten aandacht richten op het feit dat samenwerking van gemeenten en lokale ondernemers essentieel is voor de economie en werkgelegenheid. Gemeenten zoals Rijssen-Holten maakten kans op de prijs als zij de lasten van de ondernemers in hun gemeente zo licht mogelijk maakten.

Verkiezingen als waakhond

De verkiezingen vinden twee keer per jaar plaats. Dit jaar was het de derde keer dat de MKB-vriendelijkste gemeente verkiezing plaats vond. Bureau Lexnova voerde het onderzoek voor MKB-Nederland uit. Het ministerie van Economische Zaken verleende ook hun medewerking aan de verkiezingen. De verkiezingen hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de ondersteuning aan mkb Nederland door gemeente verbeterd wordt. Daarom hoopt MKB-Nederland ook dat de verkiezingen als zullen waakhond dienen voor de kwaliteit van mkb-dienstverlening van gemeenten.

Nationale titel

De twaalf winnaars komen terecht in tussenfinales die vier regionale winnaars zullen aanwijzen. Deze vier zullen strijden om de nationale titel van mkb-vriendelijkste gemeente. Tijdens de Week van de Ondernemers van 28 november zal deze nationale winnaar bekend worden gemaakt. Voor de beste grote gemeente(G36) is er ook een aparte prijs.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!