Rijssen-Holten opnieuw winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente Overijssel

Rijssen-Holten is volgens ondernemers opnieuw de MKB-Vriendelijkste gemeente van Overijssel. Het College van B&W ontving de prijs uit handen van Hans Bakker, regiomanager MKB-Nederland Midden.Rijssen-Holten zet zich al jaren in voor de belangen van de lokale mkb'ers.

Rijssen-Holten opnieuw winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente Overijssel

Ook in 2016 en 2013 ging de gemeente er met de eerste plek vandoor in Overijssel. De gemeente was zelfs de landelijk winnaar bij de vorige editie. De nummer 2, Deventer, heeft zich duidelijk gerevancheerd voor de 17e plek die het in 2016 nog bezette in Overijssel. Ook Losser is gestegen, van plek 7 in 2016 naar 3 nu.

Tevreden ondernemers

Ondernemers in Rijssen-Holten zijn behoorlijk tevreden over de dienstverlening van hun gemeente. Ze roemen bijvoorbeeld de snelheid van betalen. Ook de digitale bereikbaarheid wordt als goed beoordeeld, net als de betrouwbaarheid en het begrip voor ondernemers. Bijna driekwart van de ondervraagden weet ook dat de gemeente structureel overleg voert met ondernemers. Dat geldt niet voor het terugdringen van regeldruk. Maar zo'n 40 procent van de respondenten vindt dat de gemeente zich hier voor inzet, een even groot deel weet het niet. Gemeenten kunnen meer doen aan het terugdringen van onnodige administratieve lasten met de invoering van een lokale MKB-Toets, die vooraf toetst hoe regels uitpakken, vindt MKB-Nederland.

Landelijke bekendmaking

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: Communicatie en Beleid, Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, Imago bij ondernemers uit een andere gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!