ROC Eindhoven in de prijzen bij BRAINS Award

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC Eindhoven

Twee inzendingen van onze studenten voor de BRAINS Award zijn in de prijzen gevallen. De rolstoelschommel won in de categorie Leefbaarheid en de Sweep ’n Go in de categorie Duurzaamheid. Beiden kregen een prijs van 5000 euro. Een fantastische prestatie!

De prijzen zijn toegekend door de gemeente Eindhoven in samenwerking met Brainport. Alle finalisten ontvingen ook een adviescheque ter waarde van 1000 euro. Hiermee kunnen ze advies inwinnen over hun product. De studenten van de rolstoelschommel investeren een groot deel van het prijzengeld in het project. Ze zien graag dat hun product verder wordt ontwikkeld. 
 
Rolstoelschommel
De rolstoelschommel is bedoeld voor verstandelijk en lichamelijk zwaar beperkte mensen. De schommelbeweging zorgt voor rust en ontspanning. De schommel is momenteel al in gebruik genomen door Lunet Zorg in Duizel. Er is zelfs vraag naar een tweede. Bekijk hoe de rolstoelschommel werkt. Thom van de Gevel, Geert van Hulsel, Daan de Vos en Kevin Reinders van de Scholen voor Techniek en Bouwen & Wonen zijn de trotse ontwerpers.

Sweep 'N Go
Quincy Brown en Abdel Laalami van de School voor Handel & Marketing bedachten de Sweep ’n Go. Een ingenieuze afvalcontainer die op speelse wijze zorgt voor minder zwerfafval.

Trots
ROC Eindhoven is ontzettend trots op deze studenten. We hopen dat meer zorginstellingen de rolstoelschommel gebruiken en de Sweep 'n Go's als paddestoelen uit de grond schieten. Van harte gefeliciteerd!

Video bij artikel

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Summa College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!