ROC West-Brabant krijgt een nieuwe naam

ROC West-Brabant wordt vanaf september Curio. “Curio staat voor het prikkelen van nieuwsgierigheid en ondernemend, om kennis te maken met het beroepenveld, innovatieve ontwikkelingen en arbeidsmogelijkheden in de regio. Voor de school waar nieuwsgierigheid dé prikkel is om te leren. Voor medewerkers én leerlingen én studenten”, beschrijft bestuursvoorzitter Rob Neutelings.

ROC West-Brabant krijgt een nieuwe naam

Curio is afgeleid van het Latijnse woord voor nieuwsgierig. De naam is bedacht door een medewerker én een Florijn-student. Zij wonnen samen de namenwedstrijd waar meer dan vierhonderd leerlingen, studenten en medewerkers aan mee deden. Een jury van leerlingen, studenten en docenten maakte een eerste selectie. De Raad van Bestuur koos daaruit ‘Curio’.

Waarom een nieuwe naam?

Neutelings: “Curio past prachtig bij de collectieve organisatie die we aan het ontwikkelen zijn. Waar vmbo en mbo nauw met elkaar verbonden zijn en zich als eenheid presenteren; waar gewerkt wordt volgens deze koers: Wij zijn dé beroepsopleider van de regio. Onze organisatie, onze medewerkers, onze leerlingen en studenten zijn herkenbaar als nieuwsgierig, deskundig en zelfbewust.”

Vmbo-scholen behouden naam

Curio wordt straks de nieuwe naam in plaats van de naam van de huidige mbo-colleges. De vmbo-scholen behouden hun eigen naam en worden sterk verbonden met de nieuwe naam. De nieuwe naam wordt ons merk mét een nieuwe 'look'. Dus met een nieuwe huisstijl. Dáár wordt de komende maanden aan gewerkt. 

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!