Ronde van Zeeland Seaports door Sluiskiltunnel

De wielerwedstrijd Ronde van Zeeland Seaports rijdt volgend jaar door de nieuwe Sluiskiltunnel. De wedstrijd wordt op zaterdag 21 maart gereden. Dat is twee maanden voor de opening van de tunnel.

Ronde van Zeeland Seaports door Sluiskiltunnel

Twee passages

Volgens Toine Poppelaars, voorzitter van de Ronde van Zeeland Seaports wordt de Sluiskiltunnel twee keer in de route opgenomen. "Een keer aan het begin van de etappe en een keer aan het einde van de etappe."

Terneuzen

De exacte route van de Ronde van Zeeland Seaports is nog niet bekend. "Terneuzen is start- en finshplaats, maar waar we precies starten en finishen is nog niet bekend", aldus Poppelaars.

Sluiskiltunnel

Op 23 mei wordt de Sluiskiltunnel opengesteld voor het verkeer. "We zijn in januari klaar met het grove werk. Daarna gaan we testen en moet het mogelijk zijn om in maart met de wedstrijd door de tunnel te rijden", zegt Jan van Gorp, manager communicatie van de Sluiskiltunnel.

Ziekenhuisloop

De Ronde van Zeeland Seaports is overigens niet de eerste sportwedstrijd die door de tunnel komt. Op 3 maart mogen de deelnemers aan de Ziekenhuisloop in Terneuzen door de tunnel lopen.

Theo Bos

In 2014 werd de Ronde van Zeeland Seaports verreden door de Westerscheldetunnel. Deze wedstrijd werd gewonnen door Theo Bos.

Meer informatie over N.V. WESTERSCHELDETUNNEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!