Roosendaal boekt eerste resultaten werkervaringsplaatsen plantsoenen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Mensen met een uitkering kunnen sinds april 2014 werkervaring opdoen bij het gemeentelijke team Openbare Werken in de plantsoenen en in het overig openbaar gebied. Er zijn twintig werkervaringsplaatsen.

Roosendaal boekt eerste resultaten werkervaringsplaatsen plantsoenen

Dat die werkervaring kan leiden tot regulier werk blijkt nu al. Twee mensen zijn via de werkervaringsplaatsen in dienst genomen bij een hoveniers-uitzendbureau.

Opdoen van werkervaring

Werkvoorzieningschap West-Brabant (WVS-groep) en de gemeentelijke teams ‘Werk’ en ‘Openbare Werken’ maakten afspraken over de inzet van uitkeringsgerechtigden bij het onderhoud van het gemeentelijk groen. Afhankelijk van interesses en mogelijkheden en na een screening worden ze ingezet bij de buitenploegen van Openbare Werken. Naast het opdoen van werkervaring volgen ze trainingen voor het gebruik van machines zoals bijvoorbeeld bladblazers, gemotoriseerde snoeischaren en bosmaaiers. Ook worden ze geïnstrueerd over veilig werken langs de weg.

Doorstroming naar regulier werk

Onlangs waren er gesprekken met Agridienst uitzendbureau over getalenteerde kandidaten. Dit heeft geresulteerd in concrete werkaanbiedingen. Twee mensen vanuit de bijstand zijn in dienst genomen door het uitzendbureau en worden ingezet bij groenaannemers en beplantingswerken.

Wethouder Openbare Werken Saskia Schenk: “Een resultaat om trots op te zijn. Door deze samenwerking en de werkervaringsplaatsen krijgen werkzoekenden zicht op een reguliere baan. De gemeente Roosendaal hoopt op deze manier een kweekvijver te vormen, inclusief opleiding en training, voor gemotiveerde werkzoekenden in het groen.”

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!