Roosevelt Centre for Excellence in Education versterkt onderwijs in Zeeland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Invest in Zeeland

Het Roosevelt Centre for Excellence in Education (RCEE) in Middelburg werd ruim een jaar geleden geopend door koningin Máxima. Sindsdien is ruim een half miljoen euro aan subsidies binnengehaald voor onderzoek meldt de PZC.

Roosevelt Centre for Excellence in Education versterkt onderwijs in Zeeland

Hoogleraren

Twee hoogleraren van het Roosevelt Centre for Excellence in Education, een samenwerkingsverband tussen University College Roosevelt (UCR), HZ University of Applied Sciences (HZ) en het ROC Scalda, werken de komende jaren met alle scholen in de regio aan het verbeteren en het op de kaart zetten van het onderwijs in Zeeland.  

Onderwijsexcellentie

Het centrum houdt seminars en workshops voor docenten en werkt aan een universitaire masteropleiding onderwijsexcellentie. Drie medewerkers van de HZ in Vlissingen en mbo-school Scalda doen promotieonderzoek naar onderwerpen die direct uit het klaslokaal gegrepen zij.

Uitblinken

Met de term 'excellence', richt het centrum zich niet alleen op de allerslimsten, het is juist de bedoeling iedereen zich op zijn eigen niveau te laten uitblinken. Dat wordt volgens het RCEE in grote mate beïnvloed door de manier waarop de leraar de leerling begeleidt. Daar willen ze docenten bij helpen. "We willen leerkrachten bewuster maken van hun bepalende rol in het succes van hun leerlingen", zeggen ze in dePZC.

Meer informatie over Invest in Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over University College Roosevelt:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!