Ruim 1.500 bedrijven vragen voor €540 miljoen aan Corona-OverbruggingsLening aan

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

De aanvragen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) blijven binnenstromen. Vanaf 29 april hebben 1.507 startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers een aanvraag gedaan voor een COL. Deze bedrijven vragen in totaal € 540 miljoen aan.

Ruim 1.500 bedrijven vragen voor €540 miljoen aan Corona-OverbruggingsLening aan

Inmiddels zijn 311 aanvragen goedgekeurd voor ruim €100 miljoen. Circa 50% van de aanvragen is nog in behandeling.

In Brabant werden 198 aanvragen gedaan voor een gemiddeld bedrag van 399.000 euro. In totaal werd in Brabant voor 79 miljoen euro aan leningen aangevraagd.

Het kabinet maakte woensdag 20 mei bekend dat er in aanvulling op een eerdere tranche van € 100 miljoen nog eens € 150 miljoen beschikbaar komt voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers. Gezien de grote hoeveelheid aanvragen is hier grote behoefte aan. Bedrijven kunnen via de COL een aanvraag vanaf € 50.000,- indienen en gebruik maken van gunstige voorwaarden. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen verstrekken de leningen.

AppThis Group uit Enschede ontving als eerste bedrijf een COL in Oost-Nederland. “We gebruiken de lening voor opvulling van de teruggevallen omzet en voor de laatste productaanpassingen in verband met de 1,5 meter condities bij onze klanten," zegt Arjan Zwarteveen die samen met Andreas Weber het bedrijf runt.

Ook Qlayers uit Delft ontving een COL. Founder en CEO Josefien Groot: “De COL past perfect bij het soort bedrijf wat wij zijn. Een innovatieve startup met hoge kosten ten opzichte van de inkomsten. Dankzij de COL kunnen wij onze productontwikkeling afmaken en op tijd in de markt zetten.”

De COL helpt Mentech Innovation in Eindhoven door het validatietraject van hun product. "Dankzij dit overbruggingskrediet kunnen we de stap naar validatie zetten. Daarmee kunnen we laten zien dat dit een product is dat op den duur veel kwetsbare mensen gelukkiger kan gaan maken", aldus Erwin Meinders, CEO en oprichter.

Meer informatie over de COL-aanvragen.

Lees meer over de veranderingen in de NOW-regeling.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!